kézműves borkészítés 2013 óta

 

A PAP wines egy butikborászat, ahol évről évre a legmagasabb minőségű borok készülnek. Aron Molnar és Karina Vissonova alapította, a borok iránti szenvedélyből és a természettel való munka örömével. A PAP wines-nál organikusan neveljük a szőlőt, hogy a legtöbbet, és a legjobb évjáratokat hozzuk ki belőle. Hisszük, hogy a terület fekvése, a Szent György-hegy vulkanikus talaja egyedülálló és igaz borokat ad. A mi dolgunk, hogy ezt az igazságot palackozzuk.

 

PAP wines - az igaszág a palackban.


Orban Photos
Orban Photos

borok

 

A Szent György-hegy bazaltban gazdag vulkanikus talaja, a Balatonra néző termékeny lankái és a táj védett, sokszínű élővilága karakteres bortermő területeket ad a borászatoknak. Szőlőnk a hegy déli és a délkeleti oldalán található, 2 hektáron. Ültetvényeinket organikus módszerekkel műveljük. A szőlőt kézzel szüreteljük, és kézzel válogatjuk a szőlőszemeket. Kézműves módszerekkel, kis tételben készítjük fehér- és vörösborainkat. A legfontosabb és legelső szempont a bor minősége. Fehér és vörösboraink is magyar tölgyfahordókban érnek. A sztenderd válogatásunkban Pinot Noir és ‘Bazalt’ cuvée szerepel a vörösborok között, Szürkebarát és Olaszrizling a fehérek között. Kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a rendelkezésre álló évjáratokért.

 

 

 

Érdeklődésekkel a borral kapcsolatosan hívja vagy küldjön SMS-t a +36 30 374 3099 számra vagy e-mailben is lehet a következőre címre papwines.hu@gmail.com


pinot noir

A Pinot Noir-unk közepes testű száraz vörösbor. Az évjáratok következetesen felismerhető jegyzeteket adnak a édesgyökérről, és a Szent György-hegy vulkáni boraira jellemző terroir ásványosságát mutatják. A Pinot Noir választékunk  Barrique és szűretlen. A Pinot Noir évjárataink a PN15, a PN16 és a PN17.

 

olaszrizling

Olaszrizlingunk egy vulkáni száraz fehérbor. Ennek a fajtának az évjáratai intenzív színt és összetett palettát kínálnak, ami jellemző a Szent György-hegyen termesztett fehérborokra. Organikusan termesztett, kézzel válogatott és barrique hordókban érlelt. Olaszrizlingunk a kézműves borászat és a Szent György-hegy jó nagykövete. Az évjáratok OR15, OR16, OR17 es a OR18.

bazalt

A Bazalt cabernet sauvignon, cabernet frank és merlot szőlőkből készül, zweigelt hozzáadásával. Ez egy összetett palettával rendelkező bor, amely az idő múlásával ígérkezik. BZ15-et a legjobb évjáratunknak tekintjük. A Bazalt évjáratok a BAZALT15 és a BAZALT17.

szürkebarát

A Szürkebarátunk egy teljes testű, száraz fehérbor, amely a Szent György-hegy boraira jellemzően jelentős vulkanikus ásványi anyagokkal és sótartalommal rendelkezik. Ez a szőlőültetvény a hegy délkeleti irányú lejtőkön található. A bort barrique hordókban érlelik, és gazdag palettájú, hosszú befejezéssel. Az évjátatok PG16, PG17 es a PG18.

Heima Photos
Heima Photos

konyha

 

2017-óta az otthonunk családi lakásétteremként is üzemel. Konyhai koncepciónk egyszerű – heti menü „tapas” méretű, vegetáriánus fogásokkal, amelyeket az indiai, a közel-keleti és a mediterrán konyhaművészet inspirált. Ezen kulináris kultúrák egyszerű, alapvető ételeit készítjük el, az otthoni étkezések főszereplőitől a helyi street food fogásokig. A receptjeinket utazásaink során gyűjtöttük, barátainktól kaptuk, vagy mi magunk írtuk a finom és tápláló vegetáriánus ételek iránti szeretetből. Minden étel a saját, teljesen organikus permakultúrás kertünkben nevelt alapanyagokból készül, vagy olyan gondosan kiválasztott hozzávalókból, amelyeket helyi termelőktől szerzünk be. Ezáltal a menüt mindig az évszak ajándékaihoz igazítjuk. A konyhánk tavasztól őszig nyitva tart, ahol borokat és ételeket szolgálunk fel az árnyékolt teraszunkon, ami a kertre és a szőlőültetvényekre kilátással rendelkezik. Előzetes foglalás javasolt.

 

A konyhánk mostantól zárva tart! Azonban a napsütéses napokon borra és egy kis harapnivalóra nyitva vagyunk! (érdemes előre telefonálni)

 

 

 A foglaláshoz hívjon vagy küldjön SMS-t a +36 30 374 3099 számra vagy e-mailben is lehet a következő címen: papwines.hu@gmail.com


Heima Photos
Heima Photos

törtétetünk

 

Soha nem gondoltuk volna, hogy bort fogunk készíteni. Akkor kezdtük el, amikor megtaláltuk Szent György-hegyi otthonunkat. Azért költöztünk ide, hogy békésen éljünk, harmóniában a természettel, és elég időt hagyjunk magunknak arra, hogy igazán megéljük az életet. A borkészítés csak megtörtént, mivel mindig is értékeltünk egy pohár jó bort, itt pedig szőlők és borászatok között találtuk magunkat. Mi mást tehettünk volna? Mi is elkezdünk bort készíteni.


Aron Londonban született, magyar és német szülők gyermekeként. Bella és Istvan Molnar nevéhez két sikeres és híres londoni magyar étterem is fűződött. Az egyik a sajátjuk, a “Molnars” volt, a másik pedig a Sohóban található “The Gay Hussar”, amit Bella vezetett. A “The Gay Hussar” egy egyszerű ételeket és jó borokat kínáló hely volt, így mindig tele volt vendégekkel, köztük néhány prominens közéleti figurával. A Molnár házaspár gyakran kápráztatta el az otthonukba meghívott vendégeket is. A főzéshez és a borhoz való szeretet Aronnal maradt, amikor Londonból távozott, és a Közel-Keleten és a Földközi-tengeren utazott, tanulva és tapasztalva a különbüző kultúrák sok ételét. Aron 5 évig élt Indiában, ahol egy észak-indiai családtól tanulta meg az indiai konyhaművészet alapjait. Hónapokig járta a Himaláját, és útközben alaposan megfigyelte, hogyan készítik az ételeket a teaházakban.

 

Karina, aki Rigában született és Aron talalákozása Koppenhágában történt meg, ahova az Aron foglalkozása DJ-ként és Karina tanulmányai vezette őket.


A „PAP” név a “Papa Aron Pince” rövidítése, és Aron DJ-nevéből – “Papa Aron” – származik. Később ebből lett a “PAP wines”.  A PAP wines egy olyan vállalkozás, ami komolyabb tervezés nélkül fejlődött. Az első borainkat saját örömünkre készítettük. Egyszerűen kíváncsiak voltunk, milyen lesz a legjobb borunk a szüretek után. A víziónk a PAP Wines-nál továbbra is az, hogy kis butikborászat maradunk.
 

kapcsolat

 

Foglalás, borkóstolás és bármilyen érdeklődés esetén kérjük hívjon vagy küldjön SMS-t a +36 30 374 3099 számra vagy e-mailben is lehet a következő címen: papwines.hu@gmail.com címre.
Nem garantáljuk a Facebookon vagy más közösségi médián keresztül tett foglalásokat.

 

Ételeink vegetáriánusak, de vegán, laktóz- és gluténmentes fogásokat is tudunk készíteni. Kérjük, jelezze előre, ha ilyen, vagy más jellegű étrendet követ!

 

Kérjük, vegye figyelembe, hogy 30 perc késés esetén a foglalást töröljük. 

Szent György-hegy 935/1, 8265 Hegymagas

 

Google maps: PAP Wines

 

46°50’3″N 17°27’17″E